טיפול ב- emdr
-Eye Movement Desensitization and Reprocessing
או בתרגום חופשי- עיבוד מחדש והקהיה (של זיכרונות) באמצעות תנועות עיניים, הוא טיפול חדשני בבעיות נפשיות אצל מבוגרים וילדים.
באילו מקרים ניתן לטפל באמצעות emdr?
יעילותו של הטיפול הוכחה הן במצבים נפשיים קשים של טראומות וחרדות כתוצאה מאסונות טבע, פיגועי טרור, אלימות, תקיפה מינית, והן במצבים נפשיים קלים יותר כתוצאה מפוביות, אבל מורכב, קושי בתפקוד מיני, התמכרויות, חרדות ועוד.
מה היתרון הגדול של טיפול ב-emdr ?
יתרונה הגדול של השיטה הוא בעיבודם המהיר של זיכרונות טראומתיים באמצעות תנועות עיניים, רטט או שמיעה המפחיתים בצורה ניכרת של עוצמת ההשפעה של זיכרונות קשים ומחשבות מטרידות.
יתרון נוסף, נעוץ בעובדה שניתן לטפל בטראומה או באירוע מטריד באמצעות EMDR גם זמן רב לאחר התרחשותו של האירוע או הופעתם של הסימפטומים.
מי פיתח את שיטת הטיפול באמצעות ה-emdr ?
את השיטה פיתחה הפסיכולוגית ד"ר פרנסין שפירו, חוקרת בכירה במכון האמריקאי למחקר נפשי בפאלו אלטו, בסוף שנות ה-80. חלקים רבים מהשיטה מבוססים על גישות טיפוליות בעיקר מהאסכולה הקוגניטיבית-התנהגותית.
מי מוסך לטפל ב-emdr ?
ב-EMDR רשאים לטפל אנשי טיפול מתחום בריאות הנפש המוכרים ע"י משרד הבריאות, בעלי ניסיון, אשר עברו את ההכשרה של עמותת EMDR עפ"י ההנחיות של הארגון הבינלאומי, ובכפוף לארגון האירופאי של EMDR.
המטפלים הינם מתחומי טיפול שונים, בעלי תואר שני לפחות ממוסד מוכר להשכלה אקדמית והשכלה בתחום הפסיכותרפיה.
מרבית המטפלים הינם בעלי ניסיון טיפולי בגישות אחרות שהוסיפו לסל הטיפולים שלהם את ה-EMDR.
הקריטריונים לקבלה להכשרה ולהסמכה בEMDR הם קריטריונים מחמירים, דבר המבטיח את מקצועיות המטפלים. מתוך אתר העמותה לטיפול ב-emdr.
רוצה לקרוא עוד? תיאור מקרה בגישה זו בהצצה לקליניקה